Amazonastur – Taranteller, slanger, caimans & floddelfiner

Så er jeg kommet tilbage efter en lang tur ind i Amazonas. Kl. 23 om aftenen tog vi en natbus til Lago Agrio, hvorefter vi fra morgenstunden skulle kører 2 timer og derefter med motordrevne båd 2 timer for at komme ind Cuyabeno Wildlife Reserve.

Det blev en spændende tur med mange eksotiske dyr og mudder op til knæene. Første dag vi ankom spottede vi allerede en lille anakonda samt nogle aber i træerne. Det gik heller ikke lang tid før vi så papegøjer flyve over os og en masse farverige sommerfugle. Da vi ankom til vores Jungle Lodge startede vi med at spise frokost. Herefter tog vi med vores guide ud at se dyr og solnedgang over Laguna Grande. Det var bare så smukt! Her fik vi også mulighed for at bade i det lune vand. Da vi er i tørsæsonen falder vandstanden hele tiden en del for hver dag. Det kunne man allerede bemærke de efterfølgende dage.

Efter aftensmad gik vi en aftentur for at se på de nataktive dyr hovedsageligt insekter og edderkopper. Vi fik set alle mulige spænde edderkopper bl.a. en Wolf Spider.

Onsdag tog vi hen for at besøge et Siona community. På vej hertil fik vi set lyserrøde floddelfiner og ligeledes hoppede en fisk op i båden, fordi vandstanden er lav i dryseason. Dog føltes det ikke helt som dryseason – vi fik efterfølgende et ordentlig regnskyl – ikke noget at sige til, at det hedder regnskov Her skulle vi møde nogle af de oprindelige og vi skulle følge en kvinde, som ville vise os hvordan man høstede Yuca og laver Yucabrød. Herefter tog vi over for at møde en Shaman. Han viste os nogle ritualer, som normalt ville blive udført om aften og natten. Ligeledes fik vi lov til at smage Ayahuasca eller som de kalder Yagé, der er navnet på planten, Ayahuasca brygges på . Bare rolig, der skal 50 ml til før man for mærkelige Amazonas illusioner. Normalt vil shamanen drikke det og have syner hele natten, hvorefter han tidligt om morgen ville han nemlig kunne gå ud at finde de planter, som ville kunne helbrede klienten.

Ja, det regnede en del, da vi besøgte Siona Community.

(Nå ja, vi måtte bare have det klassiske turistfoto)

Derefter gik turen tilbage til Lodgen, hvor vi senere gjorde klar til, at vi skulle spotte Caimans. Om aften var Laguna Grande fyldt med Caimans og deres røde øjne lyste op i mørket. De blev dog ved med at forsvinde, når båden nærmede sig – de var en del sky. Lige pludselig holdte bådføreren ind til siden efter vores guides anvisning og de stod ud af båden. 5 min senere kom vores Guide tilbage med en baby Caiman og fik lov til at røre den! Derefter sejlede vi videre og fandt en 4 meter Caiman på tæt hold. Lidt senere en slange. Det blev en succesfuld tur.

Næste dag skulle vi afsted allerede inden kl. 6, da vi skulle se solopgang og spotte fugle. Laguna Grande blev ved med at overraske med skønheden og spændende dyr.

Torsdag tog vi ligeledes ud for at hike i junglen. Vi gik i 3 timer og så på planter og flere dyr såsom aber. Vi så teramitter, som man kunne smage – ja de smager faktisk af peanuts. Dernæst så vi citronmyrer og ja de smager som navnet siger. Den sidste del af turen kom som en overraskelse, da vores guide ville fører os igennem en sump. Han vidste lige hvordan man kom igennem. Men alle os andre stod i med mudder til knæene og stod nærmest på hovedet i. Det blev en mudderet tur. Vi klarede os igennem, men som det ikke var nok skulle vi nu selv ro i kano hele vejen tilbage til Lodgen.

Dernæst fik vi tid til afslapning og vi tog ud for at spotte flere dyr samt se den sidste solnedgang over Laguna Grande. Efterfølgende skulle vi lede efter Caimans igen, men desværre var månen mere fremme i dag, hvilket gør at reptilerne bliver mere sky. Vi fik set enkelte Caimans på afstand. Til gengæld fik vi set en slange. Guiden tog den simpelthen ned fra træet og vi kunne se den tæt på. Og ja gæt engang – vi fik lov til at røre en vild slange.

Herefter kom vi tilbage til Lodgen og efter aftensmad kom taranteller ud fra sidst bo. Den bor nemlig i bambussen i hytten. Det vidste sig dog, at der var langt flere tarantelbo. Rundt omkring var der små huller, hvor man nede i kunne antyde edderkoppen.

Fredag gik turen hele vejen tilbage til Quito af de små bjergveje.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s